Adverteren

Deze heerlijke salades mag je niet missen


Horeca 01 Aug 2021
Deze heerlijke salades mag je niet missen

Tijdens een barbecue of op een lange zomeravond is een salade echt onmisbaar. Een salade is verfrissend en wordt in de zomer veel gegeten. Je kunt een salade eenvoudig zelf maken en dit is ook nog eens veel lekkerder dan een verpakte salade die je in de supermarkt koopt. Door een salade zelf te maken weet je ook precies wat erin zit en kun je eenvoudiger rekening houden met eventuele allergieën. Het maken van een salade is ook nog eens heel leuk en je kunt het geheel naar je eigen smaak maken. Welke salades je echt niet mag missen? Je vind ze hieronder! 

Koude pastasalade

Eén van de meest favoriete salades die je eenvoudig zelf kunt maken is de koude pastasalade. Je hebt verschillende soorten koude pastasalades die gemaakt kunnen worden. Een koude pastasalade kun je samenstellen zoals je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een pastasalade met kip en caesar. Het is heel eenvoudig om zelf te maken. Je kookt de pasta zoals je gewend bent, laat deze afkoelen, voeg ingrediënten naar keuze toe en zet even in de koelkast. Als de pastasalade goed koud is zal hij het lekkerst zijn. Je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan een pastasalade. Denk aan avocado, mais, garnalen, tonijn, pesto, zongedroogde tomaatjes, fetakaas, mozzarella en veel verschillende kruiden. Kies voor ingrediënten die je zelf lekker vindt en die goed bij elkaar passen. Maak bijvoorbeeld een pastasalade met tonijn en voeg daar wat pesto, basilicum, tomaatjes en een gekookt eitje aan toe. 

Vissalade

Ben je een echte liefhebber van vis? Dan mag de vissalade zeker niet ontbreken als je bijvoorbeeld gaat barbecueën. Kies bijvoorbeeld voor een vissalade met zalm. Deze kun je maken met sla, gerookte zalm, tomaatjes, geitenkaas, komkommer en wat pijnboompitten. Je kunt daar ook wat citroen en bieslook aan toevoegen en ander overige kruiden naar smaak. Het maken van een frisse tonijnsalade is ook altijd een goed idee. Je kunt deze frisse vissalade maken met sla, appel, voldoende tonijn, een uitje, wat slasaus en een gekookt eitje. Vissalades die gevuld worden met garnalen zijn ook zeker de moeite waard om te maken. 

Een excursie boeken op vakantie
Vakantie 28 Jul 2021

Een excursie boeken op vakantie

Online op korting jagen
Korting 06 Mar 2021

Online op korting jagen

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen